MOSMAN SYDNEY


-

The project involved major internal renovations to a 1920s bungalow.

Previous unsympathetic alterations had removed almost all original fabric, allowing a complete reworking of the internal floor plan. The living area was re-imagined as one large space open to the kitchen on one side and the deck on the other, whilst at the same time a formal entry was created where none previously existed.

This contained space, top lit from a skylight, gives no hint of the spectacular views from the rooms beyond.

A limited palette of timber panelling for walls and joinery and stone floors links the main living spaces on the entry level. These materials then continue through the bedrooms, creating a continuity of colours and forms that are rich but also subservient to the overwhelming water views.

Credits Brand & Creative by Extension   |  Website by Lettuce